Arno van der Hoeven (fotograaf: Jaap van Rijn)Welkom op mijn website! Ik werk als projectleider voor Platform31. Daarvoor was ik beleidsadviseur voor de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en ben ik als universitair docent verbonden geweest aan de afdeling Media en Communicatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mijn onderzoek richtte zich op de bijdrage van media en cultuur aan stedelijke ontwikkeling. Ik ben geïnteresseerd in de wijze waarop cultuurvormen zoals muziek sociale relaties versterken en zorgen voor een betekenisvolle omgang tussen mensen en hun lokale omgeving. Ik heb gewerkt aan verschillende projecten die ingaan op deze verbindingen tussen cultuur, plaats en lokale identiteit:

Mijn onderwijsactiviteiten waren gericht op de impact van de media-industrie en culturele globalisering op de samenleving. Ik was de coördinator van de Premaster Mediastudies aan de Erasmus Universiteit en beschik over de Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO).

In 2009 rondde ik een studie Communicatiewetenschap af (Radboud Universiteit Nijmegen) en in 2010 een master in de sociologie (Universiteit van Antwerpen). In 2014 verdedigde ik mijn proefschrift ‘Popmuziekherinneringen: plaatsen en praktijken van popmuziekerfgoed, cultureel geheugen en identiteit’. Onder publicaties staat een overzicht van onder meer mijn artikelen.