Arno van der Hoeven (fotograaf: Jaap van Rijn)Welkom op mijn website! Ik ben als universitair docent verbonden aan de afdeling Media en Communicatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mijn onderzoek richt zich op de bijdrage van media en cultuur aan stedelijke ontwikkeling. Ik ben ge√Įnteresseerd in de wijze waarop cultuurvormen zoals muziek sociale relaties versterken en zorgen voor een betekenisvolle omgang tussen mensen en hun lokale omgeving. Ik heb gewerkt aan verschillende projecten die ingaan op deze verbindingen tussen cultuur, plaats en lokale identiteit:

Mijn onderwijsactiviteiten richten zich op de impact van de media-industrie en culturele globalisering op de samenleving. Ik ben de coördinator van de Premaster Mediastudies aan de Erasmus Universiteit en beschik over de Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO).

In 2009 rondde ik een studie Communicatiewetenschap af (Radboud Universiteit Nijmegen) en in 2010 een master in de sociologie (Universiteit van Antwerpen). In 2014 verdedigde ik mijn proefschrift ‘Popmuziekherinneringen: plaatsen en praktijken van popmuziekerfgoed, cultureel geheugen en identiteit’. Onder publicaties staat een overzicht van onder meer mijn artikelen. Via e-mail kunt u contact opnemen voor een PDF van deze publicaties.